Dignitat o corrupció, n’hi ha per tothom

img_20181016_111245-e1539712609551.jpg

Octavi Pujades                                Ignasi Vidal                      Roger Pera

 

Tenen dignitat els polítics, o tot és corrupció, és la dignitat important a qualsevol organització o moment de la vida o no ho és. Aquestes preguntes universals i atemporals i de com el poder modela les persones es platejaran a l’escenari del Teatre Apolo a partir del 22 d’octubre en un text escrit i dirigit per Ignasi Vidal, autor català que estrena per primera vegada a casa nostra tot i haver presentat la seva obra arreu.

Dignitat és el nom d’un espectacle que s’estarà a la cartellera del teatre del Paral·lel els dilluns i els dimarts en un desafiament també per dignitat i per demostrar als polítics que els teatres serveixen per a alguna cosa més que per fer mítings. Per pensar, ha dit el director artístic de l’Apolo, Ricard Reguant.

En un despatx a la seu d’un partit polític no identificat dos homes, en Cesc (Octavi Pujades) i l’Àlex (Roger Pera), amb got de whisky a la mà, fan un viatge a les entranyes de la política amb frases tan contundents com: “és impossible que no t’hagi passat mai pel cap que allò que fem no està bé…” o “vàrem arribar junts al Parlament i ara estem a un pas de guanyar. Ets l’esperança d’aquest país, has fet una feina excel·lent a l’oposició, de què tens por, de l’opinió pública… Tens un atac de vertigen”.

El text parla de política universal, atemporal. De com el poder modela les persones. De traïció i de l’amistat, temes rellevants en política. Parla de molts estats emocionals, de la vida en forma de política, amb tocs d’humor, diu Octavi Pujades.

Sembla que connecta arreu car quan es va representar a Argentina, Panamà i Equador els espectadors preguntaven si l’autor i els artistes coneixien la política local.

Parla de l’amistat de dos personatges al llarg de vint anys treballant a la base d’un partit que segons les enquestes podrà accedir a la Presidència del Govern. I parla també del poder de la premsa amb la veu en off d’una periodista. “N’hi ha per tothom” ha afegit l’autor.

Intens com les obres de Shakespeare surt de la ploma d’un autor que viu a Madrid ha estrenat als Teatros del Canal, on l’han vista polítics de renom i torna a una sala que coneix bé per família car és fill del gerent del teatre en època de Colsada.

“El poder no corromp, desemmascara” ha reblat Reguant tot fent una cita de George Bernard Shaw adient al que es veurà a l’escenari del teatre de 900 localitats que dirigeix artísticament.

dav

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, corrupció, diaris, política, premsa, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s