El cabaret cubà revifarà aquest estiu el glamur de la revista al Paral·lel

TROPICANA banner

Amb una conga com a tastet, els artistes de l’emblemàtic cabaret cubà Tropicana han obert avui el que vol ser una revifalla de la revista de qualitat al Paral.lel. En plena canícula de juliol anuncien un mes i mig de espectacle entre el 2 o 3 d’Agost i el 15 de Setembre al Teatre Apolo.
Si mai heu anat a La Habana a veure el Tropicana ara teniu l’oportunitat de reveure’l amb versió teatre o descobrir la vitalitat i glamur dels artistes cubans.
El Paral·lel recordat fa una pila d’anys com el Broadway català s’omplirà de color i alegria amb les nits del Teatre Apolo i una espectacular posada en escena amb mig centenar d’artistes vinguts expressament per a interpretar l’essència de Cuba a través de la història de la seva música.
Proper a fer els vuitanta anys d’història, un dels cabarets més famosos del món ens promet presentar una barreja d’elegància, glamur i criollisme, que són els que defineixen el seu estil.
Un popurri de sons tradicionals a la gran apertura, la Mulata del Cha Cha Cha,  La Múcura i Batanga tancant el primer quadre, seguit de La Chancletera i també matisant l’espanyola Andalusia amb un arranjament musical i els primers acords del Negro Esclavo, nostàlgic amb la pàtria espanyola perduda.
El Cuadro de los Boleros on les Lámparas Mujeres il·luminen la intimitat o el conegut Guantanamera cantat per solistes vocalistes i cor convidant a la participació del públic que es veurà sens dubte impulsat a interactuar amb el Carnaval.
La gira del Tropicana ens durà “alegria contagiosa y optimismo para abordar las relaciones humanas” ha assegurat el director artístic de la companyia, Juan Armando Pérez. No cal dir que n’estem faltats ara mateix a casa nostra.
Juan Armando Pérez Sánchez, conegut com el “Jimagua” i antic baillarí solista durant setze anys de la companyia que ara dirigeix, ha explicat que acostumats als darrers anys a fer gires per Sud-amèrica, el Tropicana ha trobat dificultats i un burocratisme “desesperante” per a preparar la gira. “No estábamos acostumbrados, llevábamos muchos años sin ir a Europa”.
Després de la conga, hem preguntat a dues de les figurants que els semblava la nova constitució cubana on es deixa una porta oberta al matrimoni homosexual i sense embuts ens han dit que “estan a favor de la diversitat y de la felicitat”, benvingudes i benvinguts a la revifalla de la revista al Broadway català i a un teatre que durant dos-cents anys era escenari de la revista, gènere que sí és cultura i si no us ho creieu veniu a veure el Tropicana.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s