No tot s’hi val a l’hora de fer bromes

Com et passes, ja t’hi val, ets el que no hi ha… són frases que potser hem dit alguna vegada en sentir una broma considerada per nosaltres de mal gust o fora de to, a mi m’ha passat i em passa, les he dites aquestes paraules i aquest fet sembla que pot ser una de les intencions que vol provocar “Mala broma”, un espectacle teatral a l’escenari de la Sala Muntaner a partir de demà, 28 de Març.

Text teatral de Jordi Casanovas amb direcció de Marc Angelet, “Mala broma” s’estarà fins al 6 de Maig al teatre de la capital catalana presentat avui pel seu autor com una comèdia negra que es fa preguntes sobre l’actualitat, en aquest cas sobre quines coses tolerem quan es fa humor, i si temes relatius al masclisme o racisme, per dir-ne uns dels més habituals, van més enllà del políticament correcte, poden ser objecte d’un acudit, d’una broma i si tot s’hi val a l’hora de fer humor.

Casanovas proposa un debat politicomoral que s’exemplifica a l’escenari de la mà d’Òscar Muñoz, Ernest Villegas i Anna Sahun, una comèdia negra amb personatges situats al límit, amb personatges de potència dramàtica i còmica, ha afegit Angelet,

A la sinopsi de l’obra es diu que dos amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. A hores d’ara,  un d’ells ha triomfat com a humorista, s’ha endut la noia que ambdós volien lligar i l’altra és un periodista en precari, treballador d’un diari a punt de fer fora a mitja plantilla, pràctica molt actual ara mateix.

El joc escènic al límit que es proposa a “Mala broma” toca temes tabú discutits a partir del drama, a partir dels conflictes dels personatges, amb tres sensibilitats diferents que volen induir a sortir del teatre amb preguntes com “quina mena de bromes faig jo?” o “quina mena de persona sóc”.

Casanovas ha recordat que arran de les darreres eleccions nord-americanes sovint s’imitava Donald Trump i les bromes masclistes que feia, aparentment per parodiar-lo, tot preguntant-se “i nosaltres de què rèiem, de la paròdia o de la broma”. “Amb aquesta excusa ens permetíem fer acudits animals,  inevitablement se’ns escapava  el riure però quan hi pensem…”

bdr

El joc està servit a l’escenari amb un desafiament per veure quin dels dos homes és capaç de fer l’humor més arriscat, a veure amb quina cara sortim nosaltres.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, diaris, dones, política, premsa, press, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s