Cobi Curro Naranjito, un viatge musical gamberro amb The Feliuettes

sdr

Voleu recordar els anuncis, tonades, i mascotes d’esdeveniments com els Jocs Olímpics de Barcelona, l’Expo de Sevilla o la Copa del Món de Futbol… Doncs apa, feu un viatge musical gamberro amb The Feliuettes a travès dels anys 82 i els 92, en forma d’espectacle titulat Cobi Curro Naranjito en cartell entre el 20 de Desembre i el 21 de Gener a La Muntaner.
Amb direcció i dramatúrgia de Martí Torras i música en directe de Gerard Sesé i Ferran Vilajosana, Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau pugen a l’escenari de la sala del carrer Muntaner tot utilitzant aquestes mascotes per a oferir un muntatge que vol reviure aquest passat d’esdeveniments destacats, en forma de cabaret, cançons creades a partir de lemes d’anuncis televisius, de sèries o de dibuixos animats lligats amb l’humor gamberro i musical d’aquest trio femení de cantatrius i amb alguna aparició que picarà l’ullet a l’actualitat com el més que famós vaixell d’aquests dies de mal recordar, el Piolín.
L’espectacle, que s’ha presentat avui, segons els seus creadors, no té una dramatúrgia convencional i sí referents de l’estil de Monty Pyton, Little Brittany,The Young Ones o la trilogia Back to the Future.
Combinació de gags i històries té també, sempre segons autors i protagonistes, moltes referències al llibre “Yo fui a EGB” de Javier Ikaz i Jorge Diaz i és com si es passessin les seves pàgines.
El motor que arrenca l’espectacle però, es situa al bar que li dóna nom, Cobi Curro Naranjito , antiga casa Mary, un bar de carretera en un punt indeterminat de la Carretera Nacional II, entre Maçanet de la Selva i els Monegros on les tres filles i “mitja” de la Mary i el Franciso regenten l’antiga fonda i ho han disposat tot per rebre les mascotes més cèlebres del passat, organitzant-ne una Trobada Internacional de Mascotes Oblidades, mentre intenten esbrinar qui i on és el seu pare, un home que va desaparèixer tot desatenent la seva família i va ser substituït per la televisió, la “caixa tonta” que les va “educar”, electrodomèstic omnipresent a l’escenari tot fent el paper de coverol (conxa d’apuntador).
Hi trobareu un mix musical de cançons com “Barcelona” de Montserrat Caballé i Freddy Mercury, “Bandido” de Miguel Bosé, temes d’Alaska o música de dibuixos animats de l’Abeja Maya o els Fruitis, entre d’altres, i també un pot de Cola-Cao o de Nesquik com a peces d’attrezzo.
Espectacle de 10 cançons i uns 90 minuts de duració, ha estat presentat en conferència de premsa pel director artístic de La Muntaner, Josep M. Coll, acabat d’arribar de Cuba on ha treballat durant dos mesos en un espectacle sobre el formidable monòleg còmic de Shirley Valentine.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s