L’HUMOR SANADOR QUE ENS FA FALTA

Pedro Paiva i Alejando Orlando, Los Modernos, celebren a la Sala Muntaner a partir d’aquest dijous 9 de Novembre els seus quinze anys d’espectacles “d’humor de text, blanc i amb molta cura del llenguatge”, diuen, “sense paraules malsonants”, amb la intenció de produir “un efecte sanador”, car “l’humor és molt necessari i té un lloc fonamental a la societat”.
Coneguts a l’escenari barceloní on hi van estar actuant de 2003 a 2006, la parella de còmics llatinoamericans, Paiva (uruguaià) i Orlando (argentí instal.lat a Pamplona), defensaran la seva trajectòria al teatre del carrer Muntaner fins al 17 de desembre, acabats d’arribar d’una gira que els ha dut a Argentina, Mèxic i Uruguai.
Presenten un recorregut pel millor dels seus set espectacles, titulat “Los Modernos, 15 años”, amb un llenguatge teatral de codi personal, escenografia mínima i cançons a capela, sempre vestits amb les seves polleras (faldilles ) i esclops.
Sense cap suport de música ni imatges, es mostren convençuts que “estan obligats a sorprendre” i que aquesta sorpresa “dispari una bona rialla”.
Es tornen a presentar a la capital catalana amb moltes ganes d’oferir-nos el seu humor sanador, tocant temes com “los Reyes Magos, l’optimisme, la depilació definitiva, la depressió, el bajón”, temàtiques universals” i amb una mostra del seu llenguatge “Esperant” que retalla les darreres síl·labes.
“Somos dos masculinos con faldas y zuecos que nos dan la identidad”, remarquen i ofereixen “temes comuns al català, mexicà i argentí…”, extrets del bo i millor dels seus espectacles estrenats en un tunami verbal que ben segur ens farà riure, que ja ens fa falta.

.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s