A One Woman Show

Maria Molins

Si al Festival de Peralada hi ha en cartellera Juliet Binoche cantant Barbara, al Grec tenim la Maria Molins amb CabaretA.
La Molins està esplèndida en el One Woman Show que protagonitza i canta, balla i recita amb l’aixopluc, això sí, de la Bárbara Granados, Dick Thern i Miquel Malirach a l’escenari, dirigits per Joan Maria Segura Bernadas.
Avui és el darrer dia per veure-la en acció a la Sala Muntaner en un espectacle que la Granados i ella mateixa, amb compartida autoria, han titulat CabaretA.
Insisteixo amb el One Woman Show car al meu entendre, la Molins eclipsa la resta en aquest teatre de cabaret que vol recuperar la Barcelona canalla dels anys 20 i 30.
Transformada la Muntaner en una espècie de cabaret amb tauletes i llumetes al mig, la Molins fins i tot protagonitza escenes de pit i cuixa i interpel·la els senyors tot cantant una cançoneta sobre la picor.
El muntatge té referents de dones emblemàtiques com Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Guillermina Motta i Ángel Pavlovsky. Parla de precarietat, teràpies, gent tòxica, homosexualitat, gèneres, “el procés” o la hipocresia de posar-se llacets el dia de la sida o el càncer i no fer res més.
No estalvia crítiques directes als polítics i als seus discursos a través de la línia telefònica “Aversicueladígame” i té un record per totes les dones treballadores i sense sou.
Destaca una cançó de bressol tocada amb copes, La Violetera amb campanetes o Rien de Rien amb theremin, interpretades per Granados, on la besnéta de l’emblemàtic compositor agafa el protagonisme en una mostra de virtuositat.

CabaretA uneix una compositora i intèrpret, Bárbara Granados, i una actriu, Maria Molins, amb vint anys de carrera teatral, que surten dels seus papers habituals en un projecte amb format de teatre i concert que ja té volada i sembla que gira després del Grec.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, dones, política, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s