Relacions tòxiques, de depredadors

A “Dansa de Mort” un espectacle teatral que podeu veure fins al 9 de juliol a la Sala Muntaner hi trobareu una relació tòxica, de depredadors, la vinculació matrimonial de depredadors, narcisistes o explotadors, diuen els psicòlegs experts en la matèria, que hi ha establerta entre un militar en capa caiguda i una actriu de poca monta tancats en una fortalesa militar que hi ha a una illa on no es pot accedir si no és amb ferri.

El dramaturg August Strindberg (Estocolm 1849-1912) és l’autor d’un text passat aquí pel sedàs del nostre Jordi Casanovas que ha adaptat una obra mai vista abans a casa nostra i que ha comptat amb grans repartiments arreu del món, entre ells interpretacions de Hellen Mirren, Laurence Olivier o José Sacristán. I no cal dir que Mercè Arànega, Lluís Soler i Carles Martínez, els protagonistes de l’espectacle de la Muntaner, no els desmereixen.

Casanovas ha adaptat i dirigeix un espectacle que ha situat a la dècada de 1980 quan es va legalitzar el divorci a Espanya i fa una picada d’ullet al cop d’estat militar fallit del 23 de febrer de 1981. La baralla teatral constant del matrimoni recreat per Arànega i Soler es presenta a una plataforma ovalada que significa l’aïllament, amb un punt claustrofòbic, rodejada pels espectadors, la majoria espectadores, assistint a l’infern de la relació de vampirs que espera i troba una tercera persona per a clavar-li les dents, protagonitzada per Carles Martínez.

Esplèndida l’actuació de Soler vestit tota l’estona de militar malalt que només es diverteix amb el brandi i quan es marca un ball al so d’una marxa militar. Moment hilarant.

No us explicaré el final, aneu-la a veure, paga la pena, però sí que us diré que vaig escoltar el comentari d’algunes espectadores tot dient: “i per què no el deixa”, ai uix!, aquí rau la cosa, el moll de l’os de les relacions que estableixen vinculacions amb depredadors, narcisistes o explotadors, diuen els experts….

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s