Madaula explora els mecanismes que mouen una persona a presidir un país

L’actor Ramon Madaula duu a l’escenari de la Sala Muntaner del 29 de març al 7 de maig “L’electe”, una comèdia o “joguet escènic” on indaga sobre els ressorts íntims o el procés personal que pot tenir un polític de primera fila o un actor com ell mateix “a pujar un escenari i enfrontar-se amb una pila de persones”.

Roger Coma interpreta el personatge d’en Quimet, en Joaquim Dalmau, que es converteix en el 135 President de la Generalitat, un president electe que a la tarda s’hi ha d’enfrontar amb el discurs d’investidura però no s’hi veu capaç i es veu assaltat per una sèrie de picors i tics que fan necessari l’ajut d’un psiquiatre per tirar endavant, personatge que interpreta el mateix Madaula.

És el segon text que estrena Madaula com a autor en una obra de 75 minuts reescrita a partir d’un text de mitja hora que ara es converteix en “un joguet escènic”, dirigit per Jordi Casanovas.

“No és per tenir poder, Trump crec que ho va fer per despit i, en Pedro Sánchez (PSOE) amb tot el que ha patit, perquè no plega…” es pregunta Madaula, “hi ha d’haver alguna cosa…, ressorts molt íntims”.

I amb aquestes preguntes que es fa, l’autor ha teixit un text que passa a casa nostra, en una obra “molt de Km. 0”, afegeix Coma, car el seu personatge (en Quimet) prové d’una família menestral, és un senyor de Mollet el pare del qual tenia una xarcuteria, amb sentiments molt reprimits que potser s’han transformat en una gran ambició.

Amb material “del cor i de l’estómac”, diu Casanovas, s’ha muntat una obra que trasllada a l’escenari petits traumes, amb un psiquiatre que planteja obrir “calaixos emocionals” d’un President que se li resisteix en una lluita constant.

Amb aquesta reflexió però, “L’electe” acaba essent “una comèdia rodona amb el riure garantit”, assegura el director de l’espectacle, en un muntatge que es presenta com “una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.

Dos homes, l’electe i el psiquiatre, gairebé immòbils, asseguts en uns sofàs en un espai presidit per un tapís medieval que té un petit valor simbòlic car representa una sèrie de gent intentat caçar un unicorn.

Madaula ha escrit d’altres textos i agraeix la Sala Muntaner que li hagi obert la porta car quan s’és actor i ofereixes una obra que has escrit, sovint “te la trobes tancada”, diu.

l'electe

Ramon Madaula i Jordi Casanovas parlant amb en Joan Estrada de la Muntaner durant la presentació de “L’electe”

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, política, premsa, teatro. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s