Hartos, estamos hartos pero ahogados en la impotencia, hundidos en la resignación

 

 

Són paraules de Javier García Yagüe, director artístic de la sala i companyia madrilenya Cuarta Pared i de “La Rebel·lia Possible”, obra que la Sala Muntaner presenta en català fins al 26 de Març.

Atreta pel títol, em sumo a la proposta del “Indignez-vous!” de Stéphane Hessel i a la recomanació de l’obra de no romandre amb els braços plegats o alçar les espatlles davant els diversos fraus que van desfilant a la vida i a l’espectacle, recreats sense pausa per sis actors i actrius i a un ritme trepidant.

“La Rebel.lia Possible” arrenca amb els actors compartint titulars de premsa amb els espectadors, d’aquests titulars que es comenten amb els amics tot dient: “has vist això”, “no hi ha dret”. Això mateix pensa en Garcia quan decideix reclamar a una teleoperadora la devolució d’uns cèntims per estar en desacord amb el criteri aplicat per Telecom en les tarifes. En Garcia vol dur fins al final la seva queixa i “ahogado en la impotencia”, en el seu món de fantasia de legalitat, es converteix en líder d’una sèrie de persones que lluiten contra la resignació.

Drama i comèdia alhora, des del personatge d’un pare amb una filla anorèxica, arrenca somriures amb el personatge d’en Lluís que duu a l’escenari totes les seves protestes, des de robar una verge a despullar-se a una Església, per tal d’aconseguir legalitzar la seva intenció de fer apostasia.

(6/03/2017)

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, diaris, política, premsa, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s