#onsónlesdones (Hidden Figures)

El cineasta Theodore Melfi trenca el silenci sobre els noms de tres dones afroamericanes a Hidden Figures (Figuras ocultas) una pel·lícula i documental que ens explica la tasca de Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) i Mary Jackson (Janelle Monae) a la NASA a principis de la dècada dels 60.
El film repassa el treball de dues matemàtiques i una enginyera, tres superdotades que varen col·laborar activament a la carrera espacial estatunidenca.
Aquests cervells femenins varen haver de lluitar contra les discriminacions de ser dona i ser afroamericana en un món d’homes blancs.
Treballaren a la NASA ajudant a guanyar la carrera espacial americana per avançar a Unió Soviètica en la missió de llançar un home en òrbita: l’astronauta John Glenn.
Melfi documenta la carrera espacial centrant-se però en els problemes que varen tenir les tres dones per fer valer el seu criteri i els seus drets en un món competitiu i segregacionista on fins i tot havien d’anar a un lavabo especial pera dones negres a l’altra punta del lloc on treballaven.
Pel·lícula d’unes dues hores que passa tranquil·lament i et deixa bocabadada davant del grau de discriminació que les tres científiques visionàries varen haver de patir i superar sense defallir.

És una història basada en fets reals i en el llibre de Margot Lee Shetterly que trenca el silenci sobre la increïble història de les tres “figures ocultes”.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, cine, comentaris, feminisme, política, premsa, press, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s