Sortiu del paradís i feu alguna cosa

Sortiu del paradís

_mg_0599
És el missatge que la pallassa Pepa Plana vol donar a “Paradís Pintat”, un espectacle que es presenta amb la intenció de “vestir de poesia la cara més trista de les migracions” i que estarà a l’escenari de la Muntaner a partir de demà i fins al 19 de febrer.
I la nostra pallassa universal surt aquí d’un quadre on hi ha pintades quatre angeletes, d’aquests quadres que sovint hem vist a sobre el bufet de casa de l’àvia o dels tiets, amb una capsa de música i un sobretaula de ganxet a sota, per a fer el seu somni que és el de volar i convertir-se en una angeleta de la guarda.
Fer riure, sí -diu Plana- però també sacsejar les consciències perquè el teatre “pot fer commoure des d’un drama real”, el de la gent que es llença al mar per escapar de la guerra.
“Estic parlant de sortir de la zona de confort i donar un cop de puny”, afegeix la Plana, de la mà d’aquesta angeleta pintada a un quadre, que vol volar i confon això amb voler ser una superheroïna, tot descobrint que és més fàcil nedar que volar”.
Aquesta capacitat d’abstracció de la protagonista que arriba fins al mar es veurà a l’escenari amb la tècnica de l’estudi de creació audiovisual “Nueveojos”
Valenta i sempre amb el nas vermell, que no es treu mai, i que diu és “la màscara més petita del món”, la Pepa Plana avisa que “no fa humor sobre aquest drama sinó que ajudo que entri de manera diferent”.
A “Paradís Pintat”, segons el director del muntatge, el suís italià Ferruccio Cainero, “prenem la figura de la pallassa i la posem en la situació contemporània de les tragèdies que passen molt a prop”.
Es tracta d’un espectacle d’una hora que Ferruccio Cainero ha qualificat de”còmic-líric” .
“Paradís Pintat” dedicarà la recaptació de la seva funció de l’u de febrer a Proactiva Open Arms, ONG que només ahir va rescatar del mar a Lesbos 54 persones, segons ha dit Òscar Camps durant la presentació, i 14 per dia al Mediterrani Central.
A més, en el decurs de la temporada voluntaris de Proactiva Open Arms informaran de la seva tasca els espectadors del teatre i la companyia també en farà difusió a través dels materials de comunicació de l’espectacle.
Totes les funcions de “Paradís Pintat” a la Sala Muntaner comptaran amb una fila zero destinada a Proactiva Open Arms. Els donatius es poden fer al compte de la ONG: ES591491 0001 2121 8580 1020 o a través de la pàgina web http://www.proactivaopenarms.org
El tema de les migracions és recurrent als treballs de Pepa Plana, membre de Pallassos sense Fronteres. A un anterior espectacle titulat “Èxode”, amb el desaparegut Joan Montanyès “Monti” i Joan Valentí, ja ens remetia al èxode de la Guerra Civil Espanyola.
Està clar que la pallassa té una inquietud amb aquest tema en considerar que “no pot ser que com a societat no fem res i que jo personalment no fes res”.
Pepa Plana tenia uns avis que van haver d’exiliar-se durant la Guerra Civil i que van acabar al camp de concentració d’Argelers.

 

Pepa Plana, Feruccio Cainero, Òscar Campsimg_20170124_112127_resized_20170124_045614625

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, armes,mafia,traficants, emigració, exili, feminisme, guerra, política, premsa, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s