La Kol.lontai i Violeta Parra al Barnasants feminista

 

CAPÇALERA AMOR

El festival de cançó d’autoria Barnasants celebra enguany la seva edició més feminista tot situant com a protagonistes de la seva programació les figures d’Alexandra Kol.lontai i Violeta Parra.

Aquestes dues grans dones seran les capdavanteres dels concerts destacats d‘un programa de 110 espectacles musicals que s’aniran succeint durant tres mesos en aquesta 22 edició del festival.

I en uns moments on el populisme més bèstia travessa fronteres i les dones surten al carrer per a denunciar-ho és d’agrair que el Barnasants ens dongui un bon lloc a l’escenari.

El projecte cultural de Pere Camps commemora enguany el centenari de la revolució bolxevic (octubre 1917) on, per primer cop, una dona, Alexandra Kol·lontai, va ser comissaria del poble (ministra) en un govern i es va convertir la primera ambaixadora de la història.

Recorda igualment els 100 anys del naixement de la xilena Violeta Parra, referent indiscutible de la cançó d’autor llatinoamericana.

Un concert especialment produït per l’ocasió al Teatre Joventut el 27 de gener obrirà el festival amb Les Kol.lontai i Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal cantant cançons que parlen d’igualtat, de dones que lluiten i dones que estimen.

El Barnasants anuncia que les quatre cantautores, amb quatre estils diferents de cançó d’autoria, interpretaran temes feministes per la llibertat i la igualtat, pròpies i d’altres artistes, especialment escollides per la inauguració.

Xile és aquest any el país convidat del Barnasants i tot commemorant el centenari de l’aniversari de Violeta Parra, el festival programa un cicle de cançó xilena i un concert fora de les dates habituals del festival, al setembre del 2017, amb Isabel i Ángel Parra, fills de la cantautora xilena.

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s