EL CLAN CUARON DUU A LA PANTALLA L’ODI A L’IMMIGRANT

El mexicà Jonás Cuarón,  assistit pel seu pare Alfons Cuarón i el seu oncle Carlos Cuarón duu a la pantalla “Desierto“, un thriller o pel·lícula de suspens angoixant basada en l’odi a l’emigrant.
Quan ja tenim al magnat Trump com a president dels Estats Units i encara ressona allò que va dir que “els mexicans són violadors i narcotraficants” els Cuaron presenten gairebé una hora i mitja de cacera brutal a una quinzena d’immigrants, encapçalats per Gael Garcia Bernal, que pretenen creuar clandestinament la fontera per arribar a la terra somniada (Estats Units).
Dissortadament Garcia Bernal no va el paper d’immigrant mexicà volent anar als Estats Units sinó d’un estadounidenc que torna al seu país.
El que comença com un viatge cap als Estats Units d’una quinzena d’immigrants es converteix de seguida en una lluita per la supervivència que converteix en un somni letal la cursa per trobar una vida millor a l’altra costat de la frontera.
Homes i dones desarmats van caient d’un a un sota els trets d’escopeta d’un “vigilant” boig, interpretat per Jeffrey Dean Morgan que gaudeix eliminant-los.
Escenes terribles de cacera humana amb gos, el del “vigilant”,  i angoixa per esbrinar qui serà el supervivent. “Benvinguts a la terra lliure. Es la meva terra i vosaltres em voleu follar, oi que sí?”, diu amb cara i posat d’oi quan es prepara a disparar amb un de les persones que fugen al punt de mira.
Interessant el tema en aquests moments i sempre, recordeu Tarajal, a la frontera sud espanyola, a Ceuta, però en Cuaron només n’ha fet una pel·lícula de suspens digna del festival de Sitges i l’ha deixada gairebé sense contingut social destacat. Llàstima.

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, armes,mafia,traficants, cine, diaris, emigració, premsa, press, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s