Solidaritat femenina

Tradueixen el títol per un “entre dos mons”i  és un pel·lícula israeliana estrenada l’any passat que ha tingut ja prou èxits i premis a festivals com San Sebastià o Toronto i passa entre Tel Aviv i Haifa i les ciutats palestines on hi han nascut les noies protagonistes i on viuen els seus familiars.

Les protagonistes són tres joves palestines en un ambient trepidant de discoteques, porros i en un pis de la gran ciutat però rodejades de la tradició dels seus orígens.
I vet aquí que es produeix la solidaritat femenina a partir de la vinguda al pis, on viuen en llibertat i sexe lliure, de Nour que ja no vesteix com elles, tímida, compromesa amb un home que no estima i que la viola a la seva habitació en una escena que la càmera ofereix en directe.

Bon guió i direcció de Maysaloun Hamound i sobretot bona música de Mg Saad.

Elles són Salma, Laila i Nur, recreades per Mouna Hawa, Shaden Kanboura i Sana Jammalieh.

Tres joves palestines amb passaport israelià que comparteixen pis i sobretot solidaritat quan veuen que l’amor en llibertat que busquen no els és permès per pares, amics o entorn general que els recorda d’on vénen. Però malgrat  viure en aquest “entre mons” les noies persegueixen la seva llibertat i la troben a partir de la solidaritat femenina que estableixen entre elles.

Avís per navegants i sobretot per navegantes… El marc de tradicions àrabs que recrea la pel·lícula pot tenir una versió europea en el sentit de què sovint els nois fan veure que respecten la igualtat de gènere però a l’hora de la veritat se la salten.

Cine Metropol. Castelldefels. (4/12/2016)

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, cine, comentaris, feminisme, política, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s