Rovira i Virgili va ser un home honest, una grandísima figura (Jordi Hervàs)

L’actor Jordi Hervàs està passejant pel país el seu monòleg sobre el llibre homònim d’Antoni Rovira i Virgili “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, memòries del polític, escritor i periodista sobre l’èxode català i es posa a la pell del personatge amb un muntatge que recomano a qui vulgui esbrinar qui va ser el personatge i la importància que té per la nostra història recent i pel que ha significat l’exili català, exili exterior i interior, com ha estat el cas de molta gent que es va quedar.

L’actor va protagonitzar anit un col.loqui posterior a la seva representació de la qual cal emmarcar l’exquisidesa de la posada en escena. Tot sol i amb un atrezzo de maletes, l’actor diu a l’escenari les paraules de Rovira i Virgili que arriben, de veritat, sinceres i planeres.

I ho fa amb l’ajut, crec que imprescindible, d’un músic i el seu chelo, un músic que apareix cobert amb un vel, com un fantasma, i que puntualitza les paraules amb músiques que recorden l’exili (rossinyol que te’n vas a França, rossinyol…)  o l’entrada dels feixistes amb un terrorífic “Cara al sol” que gela la sang.

La representació la vaig veure al teatre La Vilella, petita i acollidora sala del Poble Sec molt aprop de la Ciutat del Teatre, gràcies a la convidada generosa de la Fundació Josep Irla, amb els comentaris de la catedràtica Anna Sallés i la directora de SÀPIENS, Clàudia Pujol i, està clar, del president de la fundació, exconseller de Cultura i bon amic del clan Barnils i per tant me’l faig meu, Joan Manuel Tresserras.

Bona iniciativa per no perdre la nostra memòria històrica, la recomano als joves sobretot car Rovira i Virgili ja no va poder tornar al país, sí la seva filla, traspassada fa poc a la que vaig tenir l’honor de fer-li una petita entrevista amb motiu de la recuperació i reclamació del seu patrimoni familiar, vegeu la publicació en un dels diaris que la va reproduïr:

 

 

http://www.levante-emv.com/cultura/2009/02/15/teresa-rovira-confia-recibir-pronto-cien-libros-incautados-1939/556047.html

A la foto de l’Alfons hi ha l’actor, la catedràtica i la directora de Sàpiens

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, diaris, exili, guerra, música, política, premsa, press, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s