La crisi social explicada per Mònica Glaenzel

Amb un nom enigmàtic que director i actriu no han desvetllat arriba a la Muntaner el 19 d’octubre M.A.R.I.L.U.L.A, un monòleg teatral de l’autora grega Lena Kitsopoulou sobre “la insatisfacció, el no donar per bons els patrons socials acceptats per la majoria com l’estat del benestar o del malestar”, ha dit Josep Maria Mestres, director del muntatge.
En venir d’una dona grega podria ser una tragèdia però l’autora la presenta amb clau irònica i en fa una tragicomèdia que interpreta Mònica Glaenzel tot establint una complicitat amb l’espectador “pe tal que no surti com ha entrat” en un text del qual “em va flipar la lucidesa de l’autora i vaig empatitzar amb ella en veure com parlava de la crisi social i filosòfica al seu país” confessa l’actriu.
Sola amb un gran mirall que ho reflexa tot, on el públic es veu a ell mateix, escenografia de Max Glaenzel, la protagonista diu un text d’una dona enfadada, molt contestatària que fa una mirada distanciada a la situació general, amb molta ironia, que parla dels partits polítics del seu país, sense donar noms, “tal com passa aquí”.
L’actriu càndida de la icònica serie televisiva catalana “Plat Bruts” canvia de registre a l’escenari de la Muntaner fins al 13 de novembre i condueix als espectadors a fer un viatge de setanta minuts amb clar flaire de la situació actual general amb un ambient on es respira el que està passant aquí i allà (Grècia), des de les persones refugiades fins al procés sobiranista.
Estrenada l’any 2009 al Teatre Nacional de Grècia d’Atenes, M.A.R.I.L.U.LA és una comèdia existencialista sobre la crisi on una dona lluita per fer front a una vida quotidiana plena de mediocritat. La dramaturga grega Lena Kitsopoulou hi escenifica la desesperació del seu país i la crisi que als darrers anys ens està castigant sense pietat.

0073m-a-r-i-l-u-l-a-prestreno

sdr

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, diaris, economia, emigració, feminisme, política, Siria, teatre, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s