Les clavegueres del poder a “El espía de las mil caras”

El director de la celebrada “Isla mínima”, Alberto Rodríguez, s’endinsa a les clavegueres del poder i duu ara a la pantalla l’escàndol polític que va suposar a la dècada dels 90 la fugida i posterior entrega de l’exdirector de la Guàrdia Civil, Luis Roldán amb l’ajut del també exagent secret del govern espanyol Francisco Paesa.
Plantejada com un thriller polític és inspirada en la novel·la “Paesa, el espía de las mil caras”, del periodista Manuel Cerdán.
La trama arrenca amb la visita a Paesa d’un Roldán i senyora els qui ofereixen a l’ex espia un milió de dòlars a canvi del seu ajut per salvar 1.500 milions de pessetes robades a l’erari públic.
El relat està servit i el director de cinema no perd ocasió per fer aparèixer els ministres que estaven al càrrec de la qüestió al govern felipista del moment des del dimitit i fa poc traspassat Antoni Asunción fins Juan Alberto Belloch, ministre de justícia del darrer govern de Felipe González i posteriorment ministre de l’interior en substitució d’Antoni Asunción el qual presentà la seva dimissió després de la fugida Roldán.
Excel·lent interpretació del trio d’actors masculins protagonistes format per Eduard Fernández (Francisco Paesa), José Coronado (Jesús Camoes) i Carlos Santos (Luís Roldán) tot destacant la del nostre Fernández qui ha merescut la Concha de Plata de San Sebastián al millor actor.
Història basada en fets reals, plantejada gairebé com un documental i narrada per un dels personatges, destapa les clavegueres de l’Estat en un embolic d’agents secrets, delinqüents de guant blanc i tapadores del que va ser i no es va dir.
Val la pena refrescar la memòria d’aquest fet i constatar que encara

dig

dig

continua vigent allò de “no hi ha un pam de net”.

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, armes,mafia,traficants, cine, diaris, política, press, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s