“600 millas”

imatge 600 millas

 

“600 millas” és una òpera prima del mexicà Gabriel Ripstein que té com a actor principal Tim Roth, el britànic que va saltar a la fama amb “Reservoir Dogs” de Quentin Tarantino.
Es tracta d’una road-movie que recorre la frontera entre Mèxic i Estats Units de la mà de traficants d’armes. I aquest és el punt que a mi particularment, i sembla que a ningú més, m’ha interessat.
Si bé el recorregut pel desert i la frontera m’ha recordat el que vaig fer fa uns anys a la Baja California, a Ensenada, prop de Tijuana, tot anant a Los Angeles amb una furgoneta, la facilitat de comprar armes als Estats Units m’ha tornat a deixar bocabadada.
A més de la relació que estableixen l’agent de policia (Tim Roth) i el jove de Sinaloa (Krystyan Ferrer) conduint pel desert al final de la pel·lícula voldria destacar el començament.
El jove mexicà recrea un noi sense massa experiència i amb llàgrima fàcil d’una família de traficants i mafiosos.
La primera part del film presenta els joves implicats en aquest tràfic, debutants, un americà xuleta i el mexicà poruc i ensenya la facilitat com es poden comprar armes als Estats Units, fins i tot molt prop de la frontera amb Mèxic on tothom sap que es trafica amb elles.
Cal recordar-ho gràficament com va fer fa anys Michael Moore amb “Bowling for Columbine”
Ens mostra com un jove, gairebé un nen, comprant armes i ensenya fires d’armes amb una dona darrera un dels taulells i una mexicana amb una nena petita als braços donant voltes pel recinte. Està clar que el director ens ho volgut mostrar com també el canvi de xip i la relació estreta que al final s’estableix entre el traficant i el policia.

No patiu, no hi ha massa sang i fetge.

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, armes,mafia,traficants, cine, emigració, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to “600 millas”

Leave a comment