No ens cansarem d’homenatjar Neus Català

FB_IMG_1467657754739

Un any després de la seva estrena i de voltar per tot el país torna al Grec 2016 un dels grans éxits de l’edició anterior: “Neus Català. Un cel de Plom” basada en la vida i lluita d’una dona centenària que encara té vitalitat per a explicar el que va viure en ser detinguda pels nazis i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen.
No ens cansarem d’homenatjar aquesta dona feminista, lluitadora que viu amb tota senzillesa a una residència de la tercera edat al poble on va néixer el 1915 en el si d’una família pagesa dels Guiamets (Priorat).
“Neus Català. Un cel de plom” és un llibre de Carme Martí on l’escriptora novel·la la vida de Neus Català i l’horror de les dones als camps nazis.
L’actriu Mercè Arànega posa la veu al relat en solitari a l’escenari de la Sala Muntaner on del 6 al 31 de juliol la podrem seguir i amb ella endinsar-nos en la vida de la Neus Català.
Amb dramatúrgia de Josep Maria Miró, durant 70 minuts i en un escenari un, l’actriu catalana ens explica el que va viure la Neus Català qui des de la seva rutina a la residència dels Guiamets ha dedicat la seva vida a recordar aquelles companyes amb qui va conèixer l’horror i també la solidaritat.
Com deia la Mercè Arànega a una entrevista que li vaig fer a EFE ara fa un any: “la memòria històrica és un antídot contra l’horror”.
No ens cansarem d’homenatjar Neus Català, per molts més anys.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, diaris, EFE, feminisme, guerra, política, premsa, press, teatre, teatro. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s