ESPLÈNDID EN FLOTATS

El vaig començar a seguir professionalment quan va ser nomenat director del Teatre Nacional de Catalunya i ja m’hi vaig convertir en admiradora. Abans l’havia vist a l’escenari del Poliorama.
Sempre m’ha semblat esplèndid i he combatut les crítiques de què actuava amb afectació però anit ja em va semblar més que esplèndid i amb una brillant maduresa.
En Flotats va néixer el 1939 com el mateix autor JeanClaude Grumberg que ara representa i posa a l’escenari en gira per Catalunya i Balears amb l’espectacle “Ser-ho o no (Per acabar amb la qüestió jueva)”.
Un Flotats esplèndid, sense afectació o només la que representa té el personatge, una persona culta que intenta explicar a un veí curiós i impertinent el que és ser jueu quan ell ho és de naixement o per família. Des de la seva postura d’agnòstic, fet que no para de deixar clar.

207261_logo_186300_description_entrades-serho-o-no-castelldefels_claim

Josep Maria Flotats i Arnau Puig a Ser-ho o No. Per acabar amb la qüestió jueva de Jean-Claude Grumberg amb dramaturgia, direcció i actuació de Flotats

El personatge que representa Flotats intenta explicar des del replà de la seva escala al veí pesat (interpretat per Arnau Puig) què és ser jueu i amb això l’autor del text sembla que vol ja liquidar aquesta curiositat que tots hem tingut potser alguna vegada.
A la conversa surten tots els mites o realitats que veiem a Internet o a la tele, les guerres, l’origen religiós dels jueus i tants d’altres.
Amb tranquil·litat i bones paraules el personatge intenta explicar al seu veí, que per cert també està esplèndid, què és ser jueu i desmitificar els mites en un seguit de converses hilarants i sovint surrealistes.
El muntatge d’en Flotats acaba amb l’actor posant-se a la pell de JeanClaude Grumberg i parlant directament al públic.
A una platea plena del nostre teatre públic castelldefelenc, el mestre Flotats ens ha deixat bocabadades (la majoria érem dones com sempre a la cultura) i ha tingut el públic dempeus que li ha demanat tres vegades de tornar a sortir a l’escenari per recollir més aplaudiments.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s