Clara Segura dóna veu a les mares indignades

conillet

La baixllobregatenca Clara Segura, premi a la millor actriu als XVIII Premis de la Crítica per Conillet, de Bitò Produccions i Teatre Lliure, dona veu teatral a les que no en tenen, les mares treballadores.


L’actriu ens va delitar el diumenge 24 d’abril al Teatre Plaza de Castelldefels amb el seu primer monòleg farcit de reflexions vitals que totes i potser alguns tots compartim.


Sola a l’escenari ens va mostrar que està en forma tant com actriu que com gimnasta car no parava de moure’s i d’entrar i sortir d’una mena de tub metàl·lic de no gaire més d’un metre de diàmetre.


La sinopsi del text de Marta Galan, dirigit per Marc Martínez, presenta una dona d’uns quaranta anys, mare d’un nen i una nena de 5 i 8 anys, treballadora, amant i amiga, sempre fent equilibris amb la vida, amb aquesta sensació de no arribar a tot.


Us sona?


Mentre el públic s’asseu a la platea, abans de començar l’obra, l’actriu ja és en acció, amunt i avall de l’escenari.


Només començar, llença un “a la puta merda els mitjans de comunicació perquè mai van dir expressions com acte poètic o accions reveladores a les mares treballadores”… Aplaudiments.
“480 minuts pagats al dia a la meva feina”… Aplaudiments…”samarretes en doble fila” i quan compta el que li queda de vida després de tota aquesta feina domèstica diu: “de vida, vida, em queden 14 minuts”.


“Parir, ara, parir és brutal…i donar la teta com una vaca”…


“Doneu-me una societat nova, doneu-me pau, doneu-me treva”. “Jo sola no puc, necessito piles”. “Sóc el Conillet de Duracell”, Conillet que era ben present a l’entrada, no sabem si amb les piles carregades o no.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, feminisme, premsa, teatre, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s