Les paraules que no s’han dit

A qui no li ha passat que en algun moment de la vida hi ha hagut o volgut dir unes paraules que potser s’havien de dir i no s’han dit…
A mi sí que m’ha passat i als dos amics de “Per un sí o per un no” també.

Amb direcció de Ramon Simó, dos grans senyors de l’escena de casa nostra: Manel Barceló i Lluís Soler protagonitzen des del 18 de maig al 19 de juny a la Sala Muntaner un text teatral de Nathalie Sarraute (1900-1999), una de les obres més representatives de l’ autora francesa d’origen rus. Nathalie Sarraute va ser proclamada per Jean Paul Sartre com una de les figueres més rellevants de l’Antinovel·la.

“Pour un oui ou pour un non” és una obra teatral d’una hora en un sol acte amb paraules carregades d’intenció, les de dos vells amics que a partir d’una conversa sense importància entren a una guerra de paraules i retrets que els allunya i al principi sembla que serà per sempre.
Un personatge amb els peus nus, amb una botella de whisky al costat, música a tota marxa i dos sillons amb un joc d’ombres molt marcat.
Entra el segon personatge i hi ha uns minuts de silenci per “unes paraules que no s’han tingut” i “per culpa d’un no res”.
Als dos amics els cal una tercera persona, algú que els faci de mediador i demanen l’ajut a la platea. Dues persones del públic els donen la seva opinió.
Paraules gruixudes com “vens a casa meva a furgar?” o “no hi trobaràs res on clavar les dents…”´.

La Sarraute va escriure una peça de dialèctica típicament masculina, potser sí, jo hi vaig reconèixer algunes expressions, no us la perdeu, us farà pensar i aquesta és la funció del teatre, o no…

 

 CARTELLTEATRE-BARCELONA-per-un-sí-o-per-un-no-SALAMUNTANER-215x304

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s