DON JUAN

M_DON_5

Julio Manrique Don Juan

Adaptat i dirigit per David Selvas

Interpretat per Julio ManriqueIMG_20160317_200425.jpg

 

Els efectes còmics de la relació entre el criat i l’amo queden aquí capgirats. És el criat qui li crida l’atenció a l’amo i com s’espera d’ell el cuida i se’n preocupa. Sganarelle, el criat és Manue Sans i Don Joan Julio Manrique en un intercanvi de discursos irònic amb l’amo defensant el llibertinatge i les conductes escandaloses i cíniques i els arguments sense cap ni peus del criat tot defensant la moral i la religiositat. Duo molt ben interpretat amb una posada en escena gairebé cinematogràfica a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

Bona entrada he tingut, després d’un temps de no trepitjar el teatre, car he estat un trosset protagonista del muntatge a un escenari que recreava l’hotel on s’amagava Don Joan. Hem ocupat una de les taules de la suposada cafeteria de l’hotel amb la Maturina, la gerent de l’hotel (Anna Azcona) com a mestre de cerimònies que ens va fer fins i tot una foto.

A una de les taules el diari Le Monde que ja ens avisava que l’adaptació i direcció del Don Juan de David Selvas era actual, un Molière dels nostres dies amb una música de piano en directe i una il·luminació amb efectes del més-enllà i el cel que separava l’efecte terra representat pel protagonista amb un joc real de miralls a l’escenari.

Més tard els “extres” del muntatge hem ocupat els nostres seients de platea i l’espectacle ha continuat amb uns efectes especials i espai sonor curiós que remet a la llegenda basada en una separació entre el cel i la terra, un element típicament popular, segons que explica el director del muntatge.

El Don Juan de David Selvas s’ha estrenat aquest dijous 17 de Març a la Sala Petita del TNC on s’estarà fins al 24 d’abril per sortir de gira tot seguit en una adaptació actualitzada del personatge més llibertí, infidel, seductor i hipòcrita de la literatura universal tot convertit per Julio Manrique en un home decidit a enfrontar-se a les pors metafísiques i disposat a defensar la llibertat de pensament a qualsevol preu.

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, teatro, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s