I Jornades de les Dones #Dones amb tots els drets

8marc2016-cap

 

A Esquerra Castelldefels entomem aquest 8 de Març amb la vista posada a les Dones amb Tots els Drets i volem fer també una mirada enrere, des de quan érem molt joves i ens explicaven contes que feien somiar però que ja vèiem que no eren massa reals, que no podia ser que el noi sempre guanyés i que la noia fos poc espavilada fins que vàrem créixer i vàrem veure que calia lluitar per aconseguir aquests drets.
Per tot aquest trajecte començarem 
el 15 de Març a les 18 hores tot donat-li la volta a aquells contes tan bonics i ensucrats.

A tots i a totes ens han explicat contes infantils, els clàssics segurament, Hansel i Gretel, La Caputxeta, La Princesa i el Drac…, doncs apa i amb tot els respectes per l’autoria intentarem desmuntar els valors sexistes que sovint s’hi desprenen amb una sessió d’això que ara es denomina contacontes.contacontes

Com que volem saber d’on venim observarem com s’ho muntàven les dones a la República i ens agafarem de la mà de les Mestres de la República, Junts i juntes veurem
el 1Las Maestras de la República6 de març a les 19 hores “Las Maestras de la República”, un documental dirigit per Pilar Lozano, promogut per FETE-UGT i guardonat amb un Goya a la millor pel·lícula documental.
Amb imatges d’arxiu i entrevistes, “Las Maestras de la República” recrea el paper cabdal de les dones a la modernització de l’educació dura els anys de la II República .

Per acabar la nostra reflexió ens traslladarem a la transició i reviurem el despertar de les dones i la lluita feminista que va tenir lloc el maig de 1976. El dictador ja havia mort però les dones encara podien anar a la presó i perdre la custòdia dels fills si el marit les acusava d’adulteri.


El 17 de Març a les 19 hores veurem “Dies de transició” El despertar de les dones: La lluita feminista:
És un documental dirigir per Francesc Escribano amb testimonis de Pilar Dies de transicióAymerich, Lidia Falcón, Magda Oranic i Maruja Torres.
Veurem com la dona i molt especialment la dona casada, era un zero a l’esquerra. No podia obrir un compte corrent sense el permís del marit. En moltes empreses es veia obligada a deixar la feina quan es casava. La pàtria potestat dels fills era només del pare. I hi havia professions, com la de jutge, que li estaven vetades fins que observarem com el maig del 76, arran d’una trobada massiva de dones al paranimf de la Universitat de Barcelona hi va haver una presa de consciència col·lectiva que va suposar l’arrencada de la lluita a favor dels drets de la dona. 

15 de Març 18 hores Rbla. Josep Tarradellas, 1 Baixos. Berenem Coca i Xocolata i llegim Contes amb Valors

16 de Març 19 hores Rbla. Josep Tarradellas, 1, Baixos. Cine Fórum amb “Las Maestras de la República·”

17 de Març a les 19 hores. Rbla Josep Tarradellas, 1, Baixos. Cine Fòrum amb “El despertar de les Dones a la Transició”

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in actualitat, feminisme, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s