La noia danesa (The Danish Girl)

En un ambient social de protesta pel suïcidi del noi transexual de 17 anys de Rubí el dia abans de Nadal (2015) en patir assetjament escolar, me’n vaig sola i sense possibilitats de comentari posterior a veure “La noia danesa”, una pel·lícula biogràfica britànica dirigida per Tom Hooper i protagonitzada per Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard i Matthias Schoenaerts.

Encara que es presenti sovint com el periple d’una persona que es travesteix jo considero que és la pel.lícula parla d’una història d’amor, de la vida d’una parella d’artistes danesos que s’estimen molt, que han evolucionat plegats en un món privat de llibertat i que lluita contra la resta de la societat no tan avançada,  malgrat tractar-se de la Copenhagen, no de Madrid, dels anys vint. 

Els protas són Einar (Eddie Redmayne) i Gerda Wegener (Alicia Vikander), el director del film és el britànic Tom Hooper, amb un guió de Lucinda Coxon. 

La fotografia és exquisida i els paisatges també però si bé al principi tot rutlla, potser patina una mica la història cap al final tot i que és un bon document, si voleu, de com es vivia la situació real d’una dona al cos d’un home els anys vint, a l’Espanya de la època ni parlar-ne, està clar. 

El vestuari és magnífic i de l’espanyol Paco Delgado, candidat a l’Òscar per aquest treball. Vegeu l’entrevista que li fa la Conxita al programa “Va de cine”.

 

 

 


 

 

 

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in cine, feminisme, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s