Núria Ribó, autora d’un llibre sobre Hillary Clinton, creu que la presidenciable desperta encara molts recels en els votants

 

02/02/08 00:00 – EFE / Núria Cornet

 

La periodista Núria Ribó, autora del llibre Hillary Clinton. Retorno a la Casa Blanca, ha indicat que el personatge de la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units “desperta encara molts recels en la meitat dels votants”, les dones incloses.

La periodista publica a Belacqua un llibre que apareix la setmana que ve a tot l’Estat espanyol i a Llatinoamèrica en el qual analitza la raó d’aquests recels.

Ribó es pregunta per què s’ha produït aquesta reacció al voltant de la primera candidata dona a la presidència dels Estats Units, el país que més ha lluitat per la llibertat dels drets civils i les dones. Segons la seva opinió, aquest recel sobre la seva persona es pot trobar en totes les classes socials i es remunta als anys 1992-1993, quan Hillary Clinton va aparèixer en l’escena política i “va trencar esquemes” en el que s’entenia com a Primera Dama.
Hillary va ser una Primera Dama amb vista a l’exterior, quan les Primeres Dames, des de la mateixa Nancy Reagan, “tenien molt de poder, però entre bambolines”. Quinze anys després, s’enfronta als mateixos tòpics i recels que la van acompanyar des que va aparèixer en l’escena política, estereotips que també tenen els homes polítics però que no se’ls apliquen com a qualificatius, els de “freda, calculadora i ambiciosa” que es repeteixen tant als Estats Units com a Europa i a l’Estat espanyol.

“Les dones d’un sector intel·lectual i professional determinat li retreuen que no s’hagi divorciat i es pregunten si serà capaç de dirigir un país una dona que és capaç d’aguantar les mentides del seu marit i no divorciar-se’n”, diu Ribó.

Un altre dels recels que veu l’autora del llibre, que va treballar durant una dècada de corresponsal de RTVE a Nova York i a Londres, és que la població nord-americana “està en contra de les sagues” i que la victòria de Hillary Clinton implicaria una continuació de la saga Clinton, com ho va ser la Bush amb George Bush primer i el seu fill George W. Bush després.

El 40% dels americans només “haurà conegut els cognoms Bush i Clinton a la Casa Blanca, com si d’una monarquia hereditària europea es tractés”, afegeix. Segons l’opinió de Ribó, els nord-americans estan en contra de les sagues però, malgrat estar en contra de la continuació hereditària, “senten una fascinació pel glamour que desperten en la premsa rosa els Kennedy o Marilyn Monroe”. Tot i així, Ribó és de l’opinió que els Clinton “són l’equip polític més compacte que hi ha a l’horitzó europeu actual”.

Bill Clinton és “la creació, la improvisació, el caos, però sobre tot el carisma”, i Hillary Clinton, al contrari, és “la perfecció i la disciplina, una màquina que una vegada que té un objectiu, no para fins a aconseguir-ho”, ha considerat la periodista.

Aquest és el segon llibre de Ribó sobre Hillary Clinton, el primer d’ells editat el 1993, amb la irrupció de Hillary Clinton en l’escena política com una primera dama amb veu pròpia i titulat Hillary: la biografia de Hillary Rodham Clinton.

L’últim llibre es posarà a la venda durant la setmana del “superdimarts” als Estats Units, data en la qual delegats de 24 estats celebraran les seves primàries a l’uníson en una campanya d’eleccions primàries que es prolongarà fins al juny en altres estats, fins a confluir en les convencions d’agost i setembre.

 

 

Darrera actualització ( Dimarts, 7 de setembre del 2010 21:15 )

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s