BBC denunciada por discriminación sexual i de edad

noticia de EFE reproducida por el SIPB

La BBC denunciada per primera vegada per discriminació sexual i d’edat

L’ex presentadora del programa de la BBC “Countryfile”, Miriam O’Really, ha denunciat a la cadena pública britànica per acomiadar-la després que els seus caps li fessin comentaris sobre les seves arrugues i els cabells blancs que començava a pentinar, i fins i tot li proposassin injectar-se bótox. O’Really, de 53 anys, s’ha convertit en la primera treballadora de la corporació a denunciar a l’ens públic per discriminació sexual i d’edat.

Aquesta premiada presentadora, que duia treballant a la cadena des dels 25 anys, va ser retirada del programa juntament amb altres treballadores que sobrepassaven els quaranta anys.

La periodista ha explicat davant el tribunal d’assumptes laborals de Londres que el director del programa, Dean Jones, li va advertir que hauria de tenir “especial cura” amb les seves arrugues amb l’arribada de la televisió d’alta definició. O’Really va comentar que un altre dels directors del programa, Louise Pyne, fins i tot va arribar a preguntar-li si havia considerat injectar-se botox.

Jones també li va dir que l’editor executiu del programa, Andrew Thorman, s’havia queixat que el seu pèl es començava a veure gris per culpa dels cabells blancs, i fins i tot un càmera li va recomanar que s’aplicas un tint en spray negre per tapar els centelleigs blancs que es veien en el seu pèl quan gravava.

“No crec que s’hagués tractat d’aquesta manera a un home. Està clar que la BBC considera que les dones que apareixen a la televisió han de ser joves”, ha declarat davant el tribunal. O’Really va explicar també que, després d’apartar-la del programa “Countryfile”, la BBC no li va oferir cap altre lloc a la cadena i a més la va acusar infundadament de criticar la manera en què s’elaborava el programa

Informa: Efe

Advertisements

About nuriacornet

Journalist (periodista)
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s